Vragen?
WhatsAppE-mail

Helmweg 5
te Callantsoog

vraagprijs op aanvraag

Benieuwd naar de vraagprijs? Bel dan naar ons kantoor, log hier in op uw bestaande profiel of klik hier en maak een gratis Klaver Profiel aan om direct de vraagprijs te zien.


Welkom bij deze prachtig verbouwde stolpboerderij in Callantsoog…

De zilte zeelucht tintelt in uw neus, de zwoele wind speelt met uw haar, het gevoel van vrijheid danst om u heen. Leven, wonen en werken met een ultiem vakantiegevoel. Deze unieke stolpboerderij uit 1905 biedt u alle mogelijkheden. Rust, ruimte en vrijheid voeren hier de boventoon. Aan de Helmweg, op steenworp afstand van het strand ligt een royale boerderij (met dubbel vierkant). In 2019 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden, waarbij werkelijk alles is aangepakt. Tijdens deze verbouwing zijn onder andere drie wooneenheden gecreëerd in het woonhuis, en zijn er twee recreatiewoningen naast de stolp gerealiseerd die beschikbaar zijn voor verhuur. De stolpboerderij is helemaal klaar voor de aankomende decennia en voldoet aan alle gemakken van nu, met de benodigde tools om de energierekening laag te houden. Er wordt gebruikgemaakt van een pelletkachel en er zijn 44 zonnepanelen aanwezig. Het afwerkingsniveau is zeer luxueus en alles is onder architectuur verbouwd. In de hele stolp is dezelfde moderne, luxe, stoere stijl doorgevoerd, waarbij oude elementen bewaard zijn gebleven.

Kom binnen
In de stolp zijn zes ruime slaapkamers en drie badkamers aanwezig. De woonvertrekken zijn riant en de eyecatcher van de woning is de open woonkeuken, gericht op het oosten. De keuken is gesitueerd in een volledig met glas opengewerkte zijkant van de boerderij. Hierdoor heeft u het gevoel dat u buiten leeft, het uitzicht blijft een constante verrassing. Het geheel wordt gedragen door de stoere stalen constructie, die naast de bestaande vierkantspalen een prachtig architectonisch schouwspel geeft. Aan de achterzijde van de stolp zijn nog twee ruime woningen gebouwd, met beide een vergunning voor ‘permanent wonen’. De stolp heeft dus drie wooneenheden. Dit biedt veel flexibiliteit voor reguliere verhuur, kangoeroewonen of zelfs zorgtoepassingen. Naast deze twee extra woningen zijn er nog twee ruime recreatiewoningen naast de boerderij beschikbaar voor verhuur. Bovendien is er ook nog een multifunctioneel bijgebouw dat volledig naar uw wensen kan worden ingericht.
Achter de boerderij is een ruime loods, verdeeld in drie compartimenten. Het geheel ligt op een geweldig perceel van 7.751 m². Kortom, een prachtige kans, met ontzettend veel mogelijkheden!

Begane grond
De ingang is te bereiken via de ruime hal aan de zijkant van de boerderij. Deze hal is voorzien van een royale garderobe, een apart toilet en urinoir beide met fonteinmeubel. Midden in de hal pronkt de open trap naar de eerste verdieping. Vanuit deze hal heeft u toegang tot vier slaapkamers: een logeerkamer met eigen badkamer, twee ruime slaapkamers met een gedeelde badkamer op de gang. De hoofdslaapkamer heeft een aangrenzende badkamer en een inloopkast.

Woonkeuken
Een grote glazen wand verbindt de hal met de grote woonkeuken. De houten keuken met kookeiland is uitgerust met een combi-oven, een vaatwasmachine en een modern afzuigsysteem in de kookplaat. Rechts van de keuken is er een bijkeuken waar u een extra vaatwasmachine, oven en koelkast aantreft. Bovendien is er voldoende ruimte voor een wasmachine en droger. De woonkeuken heeft verder nog een heerlijk zitgedeelte bij de houthaard, waar u kunt genieten van het prachtige eindeloze uitzicht. Aansluitend aan deze ruimte treft u de woonkamer, die kan worden afgesloten met glazen deuren. Hier kunt u in alle rust ontspannen en heerlijk televisie kijken.

Eerste verdieping
De eerste ruimte betreft een prachtig en ruim kantoor met een grote glazen doorkijk waardoor u uitkijkt op de woonkeuken en het zicht naar buiten. Op de gang bevinden zich nog twee ruime slaapkamers, waarvan één is voorzien van wateraansluiting, waardoor het mogelijk is om hier eventueel een extra badkamer te creëren. Verder op deze verdieping zijn meerdere bergruimtes te vinden, evenals een grote technische ruimte met apparatuur voor de pelletkachel. Bovendien bestaat de optie om de open ruimte in de nok van het gebouw naar eigen inzicht verder in te richten.

Buiten
De tuin is omliggend aan het grootste gedeelte van de stolp en de twee recreatiewoningen. Twee kanten zijn voorzien van een beschoeiing (2015). De tuin is strak aangelegd, met verschillende bakken voor beplanting en veel grasvelden. In de tuin bevindt zich ook een kippenhok. De omgeving is wijds en er zijn prachtige vergezichten vanuit de tuin. Er is een ruim terras, grenzend aan de woonkeuken. Het geheel heeft acht parkeerplaatsen en twee laadpalen voor elektrische auto’s.

Verbouwingen en verduurzaming
Tijdens de verbouwing van 2019 tot ca. 2021 is alles aangepakt. ,,Alleen het dak en het vierkant is blijven staan”, aldus de eigenaar. Alle vloeren en wanden zijn opnieuw opgetrokken en de indeling is veranderd. Alle wanden zijn geïsoleerd, de raampartijen vervangen en de voorgevel is weer in oude staat teruggebracht. Alle elektra, waterleidingen zijn opnieuw aangelegd. Kortom, alles in deze stolp is hagelnieuw en volgens de moderne normen aangelegd. Er wordt gestookt op een pelletkachel en er wordt op dit moment geen gas gebruikt in de stolp. Indien u de gasaansluiting wel weer in gebruik zou willen nemen dan is dit mogelijk. In totaal zijn er 44 zonnepanelen aanwezig.

Helmweg 5A en 5B
Deze twee woningen liggen achterin het woonhuis, in hetzelfde vierkante gedeelte van de boerderij. Beide zijn officieel vergund voor ‘permanent wonen’, wat diverse mogelijkheden biedt. Elke woning heeft op de begane grond een volledig uitgeruste keuken, vloerverwarming en een apart toilet. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer met toilet, douche en wastafel beschikbaar.. Buiten hebben ze beide een ruime tuin met een veranda. De woningen zijn luxueus afgewerkt met inbouwspots, betimmering en een hoogwaardige keuken.

Recreatiewoning 1 en 2
Deze twee woningen bieden een adembenemend uitzicht over landerijen en beschikken over een gezellige veranda. Binnen vindt u een goed uitgeruste keuken, evenals een badkamer op de begane grond met een douche en toilet. De eerste verdieping heeft drie slaapkamers. Achter de woningen is er nog een berging met een pelletkachel, een wasruimte en voldoende ruimte voor extra opslag. Bijgebouw Dit bijgebouw heeft eveneens een schitterend uitzicht en is voorzien van een veranda met een ruim terras. Op de begane grond bevinden zich een badkamer met douche en toilet, en twee kamers. Momenteel is het gebouw nog volledig casco, maar deze kan volledig naar wens worden ingedeeld. Het zou kunnen dienen als extra hobbyruimte, of wellicht wel een gym. Er is zelfs een keuken aanwezig die naar behoefte kan worden geïnstalleerd.

Loods
Op het terrein staat een grote loods met 28 zonnepanelen op het dak. De loods is verdeeld in drie compartimenten, waarvan er momenteel twee verhuurd zijn. Het is mogelijk om de huurovereenkomsten voort te zetten, maar opzegging is ook bespreekbaar. De loods beschikt over drie grote automatische roldeuren en meerdere toegangsdeuren. De loods verkeert in uitstekende staat, met volledige isolatie van zowel de wanden als het dak. Door de gehele loods is elektriciteit aanwezig.

Omgeving
De woning ligt dicht bij het dorpje Groote Keeten. Met een korte wandeling bent u zo op het prachtige strand van Groote Keeten, een geliefde badplaats voor zowel toeristen als lokale bewoners. Als u op zoek bent naar meer levendigheid, kunt u met de auto binnen 5 minuten naar het gezellige centrum van Callantsoog, en binnen 15 minuten bent u in het centrum van Schagen. Supermarkten, sportverenigingen en scholen zijn gemakkelijk te bereiken in de nabijgelegen dorpen Callantsoog, Julianadorp, ‘t Zand en Schagen. In Groote Keeten zelf vindt u een uitgebreide boerenwinkel en in het vakantieseizoen een campingwinkel. Kortom, alle voorzieningen die u nodig heeft, bevinden zich in de nabije omgeving



Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
vraagprijs op aanvraag
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woning
-
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
-
Soort dak
-

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
0 m²
Perceeloppervlakte
0 m²
Inhoud
0 m³

Indeling

Aantal kamers
0 kamer (0 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
0 woonlagen
Voorzieningen
-

Energie

Isolatie
-
Verwarming
-
Warm water
-
C.V.-ketel
-

Buitenruimte

Ligging
-
Tuin
-

Bergruimte

Schuur/Berging
-
Voorzieningen
-

Op de kaart

Sorry, Street View is niet beschikbaar voor dit object.
Laden...


Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

  • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
  • Toegang tot stille verkoop panden;
  • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
  • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
  • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

  • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
  • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
  • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed